ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ : Τμήμα Εκμάθησης: 15:00-16:00 (μικρή πισίνα) - Προαγωνιστικά: 15:00-16:00 (μεγάλη πισίνα) - Αγωνιστικά: 14:00-16:00 (μεγάλη πισίνα)

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τεχνική Κολύμβηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο πρώτος πολίτης της χώρας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική πόλο νέων ανδρών, που κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, τους Παναγιώτη Σαμιλίδη, Ανδρέα Βαζαίο και Κρίστιαν Γκολομέεφ, οι οποίοι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβωνστη Λίμα πήραν πέντε μετάλλια και στο Ευρωπαϊκό εφήβων στο Βελιγράδι τέσσερα μετάλλια.

Επίσης το παρών έδωσαν οι κολυμβητές Αντώνης Τσουρουνάκης, Ηλίας Κρανιάς, Ουίλιαμ Μπάλντουιν, Ανάργυρος Βασιλόπουλος, Λουκάς Καρετζόπουλος, που στο Παγκόσμιο ανδρών της τεχνικής κολύμβησης κατέκτησαν δύο μετάλλια. Οι κολυμβητές Κώστας Τζανετάκος, Γιάννης Πιπίνιας, Θωμάς Κόκκινος, Ηλίας Κρανιάς, Θόδωρος Νικολέτος, Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, Ελένη Τσουγκριάνη, Δήμητρα Φυργαδιώτη, Ελένη Κυριακή, Γιώργος Παπουτσής, Γιώργος Καραχάλιος, Στέλλα Καλογεροπούλου, Δήμητρα Σούλη, Κατερίνα Χρηματοπούλου, Σοφία Ντουρανίδη, οι οποίοι στο Ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων τεχνικής κολύμβησης πήραν 21 μετάλλια. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, που στο Ευρωπαϊκό συγχρονισμένης νεανίδων κατέκτησαν το χάλκινο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την οντότητα, το κύρος και την προοπτική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Φάνηκε ότι είναι αλληλέγγυος στο μεγαλείο του αθλητισμού, τη χαρά και τη δόξα που προσφέρει σε αυτήν τη χώρα, τη ρημαγμένη που ζούμε. Μας ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον κ. Βενιζέλο, ενώ έντονη ήταν η συγκίνησή του όταν χαιρετούσε τα παιδιά. Φέτος την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν 70 αθλητές-τριες της ΚΟΕ, δείγμα των σημαντικών επιτυχιών που είχαμε. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και συνεχώς αλλάζει, δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Τα πράγματα είναι ρευστά. Μέσα στις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε. Οι καλοί καπεταναίοι στις φουρτούνες φαίνονται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο νέων ανδρών, Περικλής Δαμάσκος, τόνισε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ότι εκτιμά αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι ικανοποίηση και αναγνώριση για μας. Μακάρι την ίδια αναγνώριση να δείξουν και εκείνοι που προΐστανται και λαμβάνουν τις αποφάσεις, γιατί για αυτό το λόγο βρίσκονται εκεί και όχι για να διαλύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Με αυτά που πράττουν σπρώχνουν τα παιδιά μακριά από τον αθλητισμό και τα στρέφουν αλλού».

Ο συνεργάτης του, Θοδωρής Μπερδές, πρόσθεσε: «Το σημαντικό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πως για λίγα εκατομμύρια πρέπει να στηριχθούν τα νιάτα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία και φέρνουν επιτυχίες».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης, Αλέκος Ξιάρχος, ανέφερε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, τέτοια επίσκεψη αποτελεί τιμή για όλους και τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε. Ελπίζω η Πολιτεία να σταθεί κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να τον στηρίξει, αυτή την Ολυμπιακή χρονιά».

Ο πρωταθλητής κολύμβησης, Ανδρέας Βαζαίος, είπε: «Ηταν μεγάλη τιμή που μας κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα λόγια του ήταν συγκινητικά. Εδειξε ότι νοιάζεται για μας. Μας είπε πως θα βοηθήσει όσο μπορεί, για να μην χαθούν ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Είπε ακόμη πως με την παρουσία μας, δείξαμε σε φίλους και εχθρούς ότι δεν έχουμε γονατίσει».